LUKX Optiekspecialisten nieuws

LUKX interview Eyeline magazine

Eyeline - 06-02-2018 @ 13:54

LUKX in Heemstede is verbouwd: Van superstrak is het interieur warm en toegankelijk geworden met achterin de diepe winkel een koffiebar waar klanten met elkaar kunnen ‘socializen’.

De mensen achter LUKX zijn bijzonder ondernemend en hebben inmiddels drie optiekwinkels van de grond af opgebouwd. Mede-eigenaar Arjan van der Klei zorgde ervoor dat de verbouwing in Heemstede zo vlekkeloos mogelijk verliep en is verguld met het resultaat.

“Harald Groenhagen en ik openden in 1999 onze winkel OPTIEKEBY’S in het centrum van Haarlem. We hadden het enorme geluk dat we daar het mooiste pand van de binnenstad konden kopen; een pand met een geschiedenis van meer dan 400 jaar”, vertelt Arjan van der Klei. “Bij toeval ontdekten we dat het te koop stond en de toenmalige eigenaar had zo’n hekel aan makelaars dat hij geduldig heeft gewacht tot wij de benodigde stappen hadden gemaakt om het te kunnen kopen”.

LUKX heeft drie optiekwinkels -in Heemstede, Haarlem en Bloemendaal- en wordt bestierd door vier compagnons: twee bovengenoemde heren en Richard Mul en Sandra Korse, die aanvankelijk samen in 1994 de winkel in Bloemendaal zijn gestart. “We zijn vanaf de start heel hard gegroeid en ook in Bloemendaal ging het erg goed”, zegt Arjan. “Aangezien we al heel lang met elkaar bevriend waren, ontstond het plan om te fuseren. Na de fusie in 2009 hebben we direct de winkel in Heemstede geopend én zijn we met vrienden een strandtent begonnen in Zandvoort. Helaas pakt niet alles altijd goed uit. De strandtent is inmiddels weer verkocht”.

ELKE STAD ZIJN EIGEN MORES
“Ieder van ons heeft zo zijn taak naast de winkelwerkzaamheden. Ik neem het creatieve, uitvoerende deel op me en ben verantwoordelijk voor de processen die in de winkels lopen en dus ook voor verbouwingen. De winkels zijn eigenlijk heel verschillend: elke stad heeft zijn eigen mores en favoriete merken. Wel hebben we een aantal processen gecentraliseerd; zo slijpen we alle brillen in onze werkplaats in Haarlem, geeft Bloemendaal onderdak aan onze optometriepraktijk en concentreren we ons in Heemstede volledig op verkoop en het leveren van diensten”.

NET ALS BIJ VERJAARDAGEN
“Licht- en interieuradviseur Lars van Westerop heeft ons geholpen om onze verbouwingswensen te vertalen. Hij is fantastisch om mee samen te werken en begrijpt dat meningen iedere dag anders kunnen zijn… Toen we acht jaar geleden de winkel in Heemstede openden, hadden we overal de nieuwste snufjes in verwerkt, bijvoorbeeld in de verkooptafels. In de praktijk willen mensen echter gewoon dat je naar hen luistert en niet de hele tijd naar een beeldscherm zit te loeren. Daar hebben we nu rekening mee gehouden. We hebben ook een koffiebar gemaakt en net als thuis bij verjaardagen is die het verzamelpunt voor onze klanten. De bar zit vrij diep in de winkel en het was een doel op zich om de klanten verder de winkel in te krijgen. Het pand is vrij lang en het is de bedoeling dat klanten overal waar ze staan of langslopen iets te zien hebben. Dat is nu goed geregeld. De omzet in deze winkel heeft altijd al een stijgende lijn laten zien, maar is sinds de verbouwing omhoog gevlogen. En het zou me niet verbazen als dit voor een deel komt door het nieuwe interieur. De reacties zijn zeer positief”.

heemstede_lukx_optiek.jpg

optiek_contactlenzen.jpg

cartier_lukx_heemstede_bril.jpg

voorzijde_winkel_lukx.jpg

bijartikelen_lukx.jpg


Home | Oogzorg | Webshop | Winkels

1_store4_lukx.gif  

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagentje.

Verder shoppen Afrekenen