LUKX Optiekspecialisten nieuws

Opticien aan huis of op locatie

DVD - 30-11-2018 @ 00:30

Kunt u niet naar de opticien toe komen? Dan komen wij graag naar u toe! Voor iedereen is LUKX MOBIEL beschikbaar in de regio Haarlem.

Mobiele opticien: de opticien die bij u langskomt

Wilt u uw ogen laten controleren en kunt u om wat voor reden dan ook tijdelijk of helemaal niet naar de opticien?

Een mobiele opticien komt bij u thuis of op locatie langs voor de beste oogzorg aan huis. Onze optiekspecialisten bezoeken revalidatiecentra, zorginstellingen, bedrijven of komen bij u langs via de thuiszorg aan huis.

Zo kunt u uw ogen in uw vertrouwde omgeving laten controleren, zonder afhankelijk te zijn van vervoer en beperkte openingstijden.

studio_session_434.jpgSlechtziendheid bij ouderen kan vaak voorkomen worden
Bijna twee derde van de ouderen in zorginstellingen heeft een slechter zicht dan nodig. Dat komt doordat oogproblemen vaak te laat worden opgemerkt.

Het is verstandig om uw ogen regelmatig te laten controleren om ernstige oogproblemen te voorkomen. Er zijn verschillende oorzaken waardoor het beeld minder scherp, vervormd of wazig kan worden. En met het ouder worden van de ogen neemt het risico op het ontwikkelen van een oogaandoening toe.

Problemen als vallen worden veelal niet direct gekoppeld aan slechter zicht. Veel ouderen zijn zich nauwelijks bewust van hun slechte zicht doordat de afname vaak geleidelijk verloopt, hun leefwereld steeds kleiner wordt en men vaak denkt dat minder goed zien ‘bij de ouderdom hoort’. Anderen willen niet klagen of anderen tot last zijn.

En zelfs nadat een visuele beperking wordt vastgesteld, wordt niet altijd actie ondernomen. Men vindt een nieuwe bril te duur, ziet op tegen een eventuele staaroperatie, vindt dit teveel moeite of er is geen mantelzorg om hen rondom de ingreep te helpen.

Toch is het verstandig om snel te handelen bij oogproblemen. Visuele beperkingen bij ouderen leiden namelijk tot een daling in de kwaliteit van leven en tot een grotere zorgvraag door een verhoogd risico op depressie, valincidenten en fracturen.

studio_session_383.jpg

Veelvoorkomende oogklachten bij ouderen
Veel klachten met betrekking tot het zien gaan meestal over het minder scherp kunnen kijken. Geen zin meer om te lezen, niet scherp televisiekijken en het niet meer goed herkennen van gezichten worden het meest genoemd.

Als deze symptomen van verminderde gezichtsscherpte zich voordoen op latere leeftijd is er meestal sprake van een troebeling in het oog, afwijkingen in de ooglens of aandoeningen op het netvlies.

Soms is er sprake van gezichtsuitval. Bij een normaal ‘gezichtsveld’ is het mogelijk om uit onze ‘ooghoeken’ te kijken. Lukt dit, dan is er sprake van een volledig gezichtsveld. Dit is erg belangrijk in ons dagelijks leven. Denk maar aan situaties in het verkeer, het zien van obstakels en het opmerken van wat er naast je gebeurt.

 

Werkwijze LUKX MOBIEL: opticien aan huis Haarlem
LUKX MOBIEL is een onderdeel van LUKX OPTIEKSPECIALISTEN, een bekende naam in de regio Haarlem, met optiekwinkels in Haarlem, Bloemendaal en Heemstede.

1. Heeft u het idee dat uw ogen achteruit gaan, zit uw bril niet meer lekker, of heeft u andere oogklachten? Stuur een mail naar opticienmobiel@lukx.nl en wij bellen u binnen 2 werkdagen terug.
2. Telefonisch inventariseren we uw wensen en maken een afspraak om bij u langs te komen op een tijdstip dat u uitkomt.
3. Met onze speciale apparatuur en collectie komen wij naar uw huis, zorgcentrum of revalidatiecentrum. Wij verzorgen de oogmeting, beoordelen de gezondheid van uw ogen en zoeken eventueel samen een nieuwe bril uit.
 

Het komt voor dat er geen verbale communicatie mogelijk is, of dat iemand bedlegerig is. Ook dan is het mogelijk om met geavanceerd instrument een brilvoorschrift te maken die al 85% van de juiste eindsterkte betreft.

Soms is het als opticien niet mogelijk om met een nieuw brilvoorschrift de ogen beter te laten kijken. In dat geval overleggen wij met de klant, zorgwaarnemer of behandelend arts of er een bezoek aan een oogarts mogelijk is.

Deze service is geheel vrijblijvend. Er worden geen voorrijkosten berekend.

 

Vanaf prijzen complete brillen:
Wellicht gaat u voor een simpele, goedkope oplossing of misschien wilt u een heel chique montuur. Daarom inventariseren we van te voren telefonisch wat uw wensen zijn zodat we met een collectie, die bij u past, langs kunnen komen. Om een idee te geven hieronder enkele mogelijkheden.

MULTIFOCAAL / VARILUX - montuur inclusief glazen
Vanaf 399 euro

ENKELVOUDIG / LEESBRIL / TV BRIL - montuur inclusief glazen
Vanaf 199 euro
 

Afspraak maken?
Stuur een mail naar opticienmobiel@lukx.nl en wij nemen binnen 48 uur contact met u op.
U kunt ook bellen: woensdag tot en met vrijdag van 10.00 - 17.00 uur naar LUKX in Bloemendaal: 023-5276769


2_opticien_mobiel.png

Home | Oogzorg | Webshop | Winkels

1_store4_lukx.gif

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagentje.

Verder shoppen Afrekenen