LUKX Optiekspecialisten nieuws

Reservebril mee op vakantie

Zienrs content - 03-06-2019 @ 13:22

In veel Europese landen is het verplicht om in de auto een reservebril bij je te hebben. Dus rijd je bijvoorbeeld naar Frankrijk of Spanje, zorg dan voor een extra exemplaar in het handschoenenvakje.

Reservebril mee, voor de zekerheid

De meeste Nederlandse bril- of lensdragers weten niet dat je in veel Europese landen verplicht bent om een reservebril in de auto te hebben.

 In Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland worden regelmatig boetes uitgedeeld aan automobilisten die geen reservebril bij zich hebben. Ook in Portugal, Spanje en Zwitserland geldt deze regel. Als u uw bril of lenzen kwijtraakt of beschadigt en toch achter het stuur kruipt, komt immers de rijvaardigheid in gevaar.
 
Vermoeide ogen
De autovakantie is populair in Nederland. Favoriete bestemmingen zijn Duitsland (40%), Frankrijk (39%) en België (25%). Lange ritten vragen veel van de ogen. Zo heeft 30 procent van de Nederlanders snel last van vermoeide ogen en 22 procent van rode en geïrriteerde ogen. Daarnaast is tweederde wel eens in een gevaarlijke situatie gekomen door slecht zicht. Belangrijkste oorzaken zijn hevige regenbuien (46%), verblinding door de zon (38%) en mist (30%).
 
Dat wist ik niet…
Om veilig auto te rijden, is het dus belangrijk om een reservebril of -lenzen in de auto te hebben. In Duitsland, Frankrijk, Portugal, Spanje, Oostenrijk en Zwitserland is dit zelfs verplicht. Maar liefst 72 procent van de brildragers en 85 procent van de lensdragers is hier niet van op de hoogte. De helft van de bril- en lensdragers neemt dan ook nooit een reservebril of -lenzen mee.
 
Home | Oogzorg | Webshop | Winkels

1_store4_lukx.gif

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagentje.

Verder shoppen Afrekenen