LUKX Optiekspecialisten nieuws

Voorkom slechtziendheid!

DvD - 04-07-2018 @ 15:01

Van Glaucoom of Macula Degeneratie (MD) kunt u blind of slechtziend worden. Preventief onderzoek is belangrijk. LUKX Optiekspecialisten levert de beste oogzorg en gaat altijd een stap verder. Kom naar LUKX Bloemendaal en maak kennis met de OCT scan apparatuur.

  Wat is het?  
Glaucoom is een aandoening van de oogzenuw. Bij deze oogziekte gaan de zenuwvezels van de oogzenuw geleidelijk aan verloren. Meestal is een te hoge druk in het oog de oorzaak. Hierdoor raakt de oogzenuw beschadigd. Maculadegeneratie (MD) is een ingrijpende oogaandoening waardoor de gezichtsscherpte afneemt. MD betekent letterlijk achteruitgang van de gele vlek, de macula lutea. Dit is het centrale deel van het netvlies waarmee men scherp ziet. MD wordt daarom ook wel 'slijtage' van het netvlies genoemd.

  Wat kun je er aan doen?  
Glaucoom is goed te behandelen. Wel is het belangrijk dat de  behandeling van glaucoom tijdig wordt gestart, want de schade die aan de oogzenuw is ontstaan kan niet meer worden hersteld. De glaucoombehandeling kan alleen de beschadiging van de oogzenuw afremmen of stoppen. Ook Macula Degeneratie is te behandelen maar ook hier geldt; hoe eerder het geconstateerd wordt hoe beter dit is.

  Wat kan LUKX voor u betekenen?  
Wij hebben geïnvesteerd in een OCT en kunnen daarmee een soort MRI van uw oog maken. Bent u bekend met glaucoom of MD? Bent u ouder dan 50 jaar?  Of wilt u gewoon het zekere voor het onzekere nemen? Laat dan uw ogen in kaart brengen met onze OCT apparatuur door onze optometrist. De meetgegevens vergelijkt het apparaat met tienduizenden andere cases. De uitslag is daardoor zeer nauwkeurig en een eventuele doorverwijzing naar huis- of oogarts zeer accuraat. Ziet alles er goed uit dan slaan we de gegevens op en vergelijken die na een nader te bepalen tijd met nieuwe meetgegevens zodat veranderingen meteen zichtbaar zijn.

  Wat kost een onderzoek en wat heb ik dan?  
Het onderzoek kost 50 euro. Hiervoor krijgt u de expertise van de optometrist, het gebruik van de OCT en worden uw gegevens veilig opgeslagen op een beveiligde server, buiten ons bedrijf, zodat uw gegevens nooit verloren gaan.

  Wat is een OCT apparaat?  
Met een OCT (Optical Coherence Tomograph) apparaat worden er beelden gemaakt van de structuren van het oog. Het gaat hierbij om dwarsdoorsneden van het netvlies en het hoornvlies. Op deze manier kunnen het netvlies en hoornvlies  zeer nauwkeurig in beeld worden gebracht. Behalve het zichtbaar maken van structuren, is het ook mogelijk om metingen te verrichten, bijvoorbeeld het constateren van ziektebeelden of effecten van behandelingen.

LAAT UW OGEN PREVENTIEF ONDERZOEKEN BIJ LUKXLUKX OPTIEKSPECIALISTEN

BLOEMENDAALSEWEG 59 | ROUTE
023-5276769
BLOEMENDAAL@LUKX.NL
knop_lukx.jpg
 

Home | Oogzorg | Webshop | Winkels

1_store4_lukx.gif

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagentje.

Verder shoppen Afrekenen