Gepolariseerde glazen: voor- en nadelen

 

De term ‘gepolariseerde glazen’ heb je vast wel eens voorbij zien komen. Maar wat houdt dat in? En is het noodzakelijk om een bril met dit glas te hebben? Glazen met een polarisatiefilter nemen vervelende schitteringen weg. Denk maar aan het reflecterende zonlicht dat op het water schijnt, of op een ondergrond zoals lak of glas. Een zonnebril met gepolariseerde glazen geeft rust aan je ogen.


Zijn polariserende glazen nodig?

Een zonnebril is niet alleen een modeaccessoire, maar beschermt je ogen ook tegen de zon. Een goede zonnebril met een UV-filter is dan ook een must om schade door de zon aan je ogen te voorkomen. Een UV-filter is iets anders dan een polarisatiefilter. Gepolariseerde glazen nemen de horizontale schitteringen van het licht weg. Denk maar aan de schittering die te zien is bij de weerkaatsing van de zon op een nat wegdek, of de zon die op de piste schijnt tijdens de wintersport. Die schittering wordt door gepolariseerde glazen gefilterd, waardoor je een prettiger en beter zicht hebt.

 

Voordelen gepolariseerd glas

  • Minder schittering
  • 100% UVA en UVB bescherming voor de ogen
  • Hoger contrast
  • Duidelijkere kleurwaarneming
  • Duidelijker gezichtsveld
  • Rust aan de ogen
  • Op sterkte te maken, ook multifocaal!

 

Visualisatie gepolariseerde brillenglazen

Wanneer kiezen voor een gepolariseerde zonnebril?
Voor mensen die vaak op weg zijn, watersport beoefenen of op wintersport gaan is een gepolariseerde zonnebril geen overbodige luxe. Zo heeft een visser met een gepolariseerde zonnebril geen last van de schittering van het zonlicht, maar ziet hij de vissen beter zwemmen door het duidelijke contrast. Op de weg voelt een polariserende zonnebril veiliger en comfortabel, omdat je niet wordt verblind door de zon. Ook tijdens het skiën of snowboarden is een bril met gepolariseerd glas erg handig. Het geeft rust aan je ogen omdat je geen last ervaart van de weerkaatsing van de zon op de sneeuw.

Nadelen polariserend filter
Gepolariseerde glazen zijn iets duurder dan standaard zonnebrilglazen. Maar bedenk dan wat je ogen je waard zijn. Het comfort en de rust die je ervaart zijn de prijs meer dan waard. Nog een (klein) nadeel is dat sommige producten al een polariserende functie hebben. Denk aan het beeldscherm van je smartphone, laptop of navigatiescherm. Wanneer je deze met een gepolariseerde zonnebril bekijkt, is het wat dubbelop waardoor het beeld wat te donker wordt.

 

Ook op sterkte?

We kunnen vrijwel alle monturen voorzien van gepolariseerde zonneglazen op eigen sterkte. Zowel met een enkelvoudige sterkte als in Varilux.

Kom naar onze winkel in Haarlem voor een enorme keuze, advies en natuurlijk stellen wij je nieuwe zonnebril perfect op je gezicht.

 

GA NAAR: AL ONZE ZONNEBRILMERKEN