De ontspiegeling op een brillenglas kan heel kostbaar zijn. Of duur. Het is maar net hoeveel waarde je hecht aan dit vrijwel onzichtbare laagje. Niet-ontspiegeld komt nauwelijks meer voor. Bij de discounters wil men nog wel eens een kinderbril afleveren zonder antireflectie, maar eigenlijk is er voor iedere portemonnee een goede, tot briljante coating te koop.

 

Drie types coating stellen we aan je voor, Ja, er zijn er nog meer, maar er moet ook nog iets te vertellen zijn in de winkel.

WE ONDERSCHEIDEN:  

HMC - ofwel hard-multi-coated. Via een opdampproces worden de kunststof glazen voorzien van een hardingslaag en een ontspiegeling. De HMC-coating is lang niet zo hard als onderstaande lagen en de ontspiegelende werking is ook een stuk minder. Wij gebruiken deze glazen voor aanbiedingen of onze 1 uurs service.

Essilor Crizal Easy UV Pro - Beschermt uw ogen tegen hinderlijke schittering en UV-stralen. Vermindert de schitteringen van computerschermen, tablets en smartphones en vermindert het risico op vermoeide ogen. Crizal Easy UV zorgt voor een goede UV-bescherming en voorkomt schade aan de ogen op de lange termijn. Het is een kraswerende coating die makkelijk schoon te maken en schoon te houden is.

 

Essilor Crizal Sapphire UV HR

De allerbeste coating op dit moment. Beter dan welke glasfabrikant dan ook kan leveren. Ben je een absolute fijnproever en stel je de hoogste eisen aan je brillenglas? Vraag dan naar deze coating. De Crizal Sapphire UV HR coating houdt rekening met lichtinval uit alle hoeken en reduceert reflecties die hierdoor veroorzaakt worden. De ontspiegeling is bovendien vrijwel kleurloos!

 

Meer informatie over Essilor en haar coatingen vind je hier.