CUTLER AND GROSS ZONNEBRILLEN

Cutler and Gross is opgericht in 1969 in Londen door twee opticiens: de heren Graham Cutler en Tony Gross, die elkaar kenden van de optometrie-opleiding. In 1969 kochten ze samen hun eerste winkel, waar ze met de hand hun brillen fabriceerden. Alles wat er moest gebeuren deden ze zelf. Cutler and Gross brillen worden stuk voor stuk in eigen fabriek met de hand gemaakt van het allerbeste acetaat.

Combineer Britse luxe met het ruwe randje dat bij een exclusieve, geheel handgemaakte bril hoort.

Cutler en Gross gaven elk gefabriceerd montuur een uniek nummer in plaats van een logo. Ook kwam aan de binnenkant van elk rechterpootje het gouden logo. Het logo werd aan de binnenkant geplaatst (en niet aan de buitenkant) omdat Cutler and Gross geen uithangbord van het montuur wilde maken, maar juist de ingetogen klasse van het montuur wilden benadrukken. De iconische monturen van dit excentrieke merk worden veel gedragen door beroemdheden.

Uiteraard kunnen we deze zonnebrillen ook op jouw eigen sterkte maken. Kom langs in Haarlem voor de grootste collectie Cutler and Gross brillen van Nederland of bestel online in onze webshop.

 

IK WIL DE MONTUREN ZIEN!


"Als je een handgemaakte bril of zonnebril koopt, wil je de kleine onnauwkeurigheden zien, de rechte, ruwe randen van het plastic - ze geven karakter, maken ze uniek voor de drager. De klant van Cutler and Gross is altijd een individu geweest. Excentriek misschien, maar zeker een zeldzaam ras.”

- Graham Cutler