Over lenzen bij kinderen bestaan nog altijd veel fabeltjes. Zo zou je pas aan lenzen kunnen beginnen als je sterkte stabiel is en je ogen volgroeid zijn. Toch zijn er steeds meer kinderen van een jaar of zeven met zachte lenzen.

En eerlijk gezegd gaat dat vaak beter dan bij jongeren die het soms niet zo nauw nemen met hygiëne en graag een nachtje doorhalen. Er zijn zelfs aanwijzingen dat bijziendheid wordt geremd als kinderen op jonge leeftijd al een bepaald type zachte lenzen dragen en op iets latere leeftijd overgaan op harde nachtlenzen, die je ogen lang genoeg afvlakken om overdag zonder te kunnen. Hoe dan ook, lenzen bij jonge kinderen zijn wel degelijk mogelijk en dat gaat ook vaak heel goed. Zeker wanneer ze daglenzen krijgen, die ze verder niet hoeven te verzorgen.

 

Kom gerust even langs in de winkel voor meer informatie.


We adviseren je om je ogen minimaal jaarlijks te laten controleren als je contactlenzen draagt. Gebruik nooit water voor het inzetten en afspoelen van je contactlenzen. Regelmatig last van droge, geïrriteerde ogen? Kom langs in de winkel voor advies.