KINDERBRILLEN HAARLEM

In onze wereld moeten kinderbrillen voldoen aan dezelfde voorwaarden als een bril voor een volwassene. Jouw kind moet het model mooi vinden en het materiaal moet in de smaak vallen. De bril moet leuk zijn, spannend, uitdagend en flitsend, maar zeker niet kinderachtig. Fraai ontworpen met veel oog voor detail. Aangeboden in een zeer breed assortiment, met voor ieder wat wils. Twijfel niet en kom langs.

ONZE KINDERBRILMERKEN:

BBIG - LINDBERG  - VERY FRENCH GANGSTER - LITTLE PAUL & JOE

DE BRILLENGLAZEN

We gaan ervan uit dat je, naast goed zicht, het belangrijk vindt dat je kind er gewoon 'goed uit ziet' met de bril. Daarom leveren wij altijd de beste en mooiste brillenglazen voor een zeer kinderachtige :-) prijs. Kom langs en we leggen graag uit wat we hiermee bedoelen.

KINDEREN & OOGMETING

Jonge kinderen tot zeven jaar oud hebben voor de oogmeting een andere benadering nodig dan volwassen. LEES VERDER

ENKELE FEITEN OVER 'ZIEN EN LEZEN'...

Ruim 80% van alle informatie die we tot ons nemen, bereikt ons via de ogen. Lezen is een specifiek aangeleerde functie. Om goed te kunnen lezen is het binoculair zicht, het zien met twee ogen, van groot belang. Pas omstreeks het zesde à zevende levensjaar is de samenwerking tussen de ogen en andere zintuigen zo dat het mogelijk is om symbolen te verwerken. Dit aangeleerde proces is op ongeveer negenjarige leeftijd volledig geoptimaliseerd. Als de ogen dan nog niet optimaal samenwerken, kan dat invloed hebben op de (leer)prestaties.

Logisch dus, om bij leerproblemen ook naar de ogen te kijken om eventuele oogproblemen uit te sluiten. LEES VERDER