CAZAL EYEWEAR

Als je op zoek bent naar een zonnebrilmerk dat bekend staat om zijn opvallende en unieke ontwerpen, dan is Cazal het merk voor jou. Al meer dan 40 jaar staat Cazal bekend om zijn iconische ontwerpen en unieke stijl. Of je nu op zoek bent naar een klassieke look of juist iets gewaagders wilt, Cazal heeft het allemaal.

Cazal is een Duits merk dat in 1975 is opgericht door de ontwerper Cari Zalloni. Zijn visie was om zonnebrillen te ontwerpen die niet alleen functioneel waren, maar ook een fashion statement maakten. En dat is precies wat hij heeft bereikt. Elk Cazal-ontwerp is uniek en zorgt voor een krachtige uitstraling. Het merk is een favoriet onder celebrities en mode-iconen, en het is gemakkelijk te zien waarom.

 

CAZAL MONTUREN


CARI ZALLONI'S ERFGOED

Geen compromissen waren het credo, vijf modellen het begin, en muziek het vervoermiddel. Cari Zalloni (1937-2012) was een onaangepaste vrijdenker die zich met een waanzinnige liefde voor detail en radicale maximalisme steeds opnieuw uitvond en toch zichzelf trouw bleef: provocerend, ongemakkelijk en zonder de geringste angst voor mislukking. Op deze manier ontstaat er niets plezierigs. Er ontstaan dingen die zo krachtig en gedenkwaardig zijn dat ze de tand des tijds doorstaan. Cari Zalloni creëerde een buitengewone stijl die polariseerde en in de jaren 80 snel cult werd. Net als geen ander merk beïnvloedde CAZAL de typische Hip Hop-look, en enkele van de legendarische ontwerpen uit die tijd zijn nog steeds bepalend. Brillen die liefdevol "Cazzy" worden genoemd door hun fans - phanatics.

CAZAL Eyewear is het levenswerk en erfgoed van Cari Zalloni. Aan zijn talent en passie voor brillen is het succes van het merk te danken, dat geliefd is bij brildragers over de hele wereld - en zijn creatieve genie leeft voort: het internationale designteam stuwt de CAZAL-identiteit voort en ontwikkelt collecties die nieuwe normen stellen en zijn handtekening onsterfelijk maken. Ze verbinden zich met dezelfde passie en vanzelfsprekendheid met de waarden van de charismatische revolutionair: ERFGOED - het erfgoed van sterke individualiteit en persoonlijkheid, ONTWERP - details en maximalisme, LUXE - een kwestie van houding en KWALITEIT - niet onderhandelbaar, zijn de onwrikbare coördinaten van CAZAL.

CAZAL - ABSOLUUT AUTHENTIEK

Buiten de mainstream volgt CAZAL paden die verbindingen leggen tussen verleden, heden en toekomst. Het resultaat zijn flamboyante brillen met een hoge herkenbaarheid. Vaak markant en altijd buitengewoon. Of het nu voor dames of heren is, CAZAL-brillen zijn stijlvol samengesteld en onderscheiden zich door karakter. Het zijn statement-brillen, ontworpen voor mensen voor wie individualiteit en extravagantie een deel van hun leven zijn en die maximale kwaliteit waarderen.

DE MAAT DER DINGEN

10 mm dik acetaat is de maat der dingen. En geen millimeter minder. Dat is altijd zo geweest en zal ook zo blijven. De compromisloze vrijgevigheid begint bij het acetaat en eindigt bij 24-karaats goud. Bij CAZAL komt het ontwerp niet voort uit het weglaten, maar uit het toevoegen, uit maximalisme en excellentie. In de brillen zit evenveel enthousiasme als Duitse grondigheid. De modellen zijn luid, de manier waarop ze worden gemaakt is stil. Want durven opvallen vereist finesse. Elk afzonderlijk stuk is perfectie (Made in Germany), samen zijn ze allemaal cult (Worldwide).

ONTWERP VOOR DE EEUWIGHEID

Goed ontwerp is niet voor vandaag, zeker niet voor gisteren, maar altijd voor morgen gemaakt. Het bezitten van een CAZAL betekent deze dragen, koesteren en uiteindelijk doorgeven. Aan iemand die dat begrijpt. Een bril als een stuk geschiedenis. Dit is niet alleen een standpunt tegen de vluchtigheid; het is het materiaal waar legendes van zijn gemaakt.

LEGENDEN, HERUITGAVEN, REMIXEN

CAZAL Legends staan boven modetrends en denken er niet over na of ze bij onze tijd passen. Ze zijn het erfgoed van Cari Zalloni. Muziek, film, kunst en cultuur gevat in een tijdloos kader. Op regelmatige basis brengt CAZAL deze Legends opnieuw uit, past ze aan, ontwikkelt nieuwe kleuren en blijft toch helemaal zichzelf.

GEMEENSCHAP

Hoe ouder een bedrijf is, hoe sterker de kern. CAZAL is dus hardcore. En CAZAL leeft. Op straat, in de gedachten en harten van de mensen die deze stukken dragen. Muzikanten, acteurs, filmmakers, ontwerpers, persoonlijkheden. Bekend of onbekend, in elk geval bijzonder. CAZAL begeleidt het leven. Waar deze mensen zijn, is ook CAZAL. Over de hele wereld hebben ze zich zelfs een naam gegeven: Phanatics

Sammy Davis Jr., Ray Charles, Miles Davis, Michael Jackson, Al Pacino, Robert de Niro, Spike Lee, Quentin Tarantino, Brad Pitt, Beyoncé, Rihanna of Lady Gaga: ze droegen allemaal en dragen nog steeds CAZAL. Geen wonder dat geen ander brillenmerk zo vaak op een platenhoes stond. Ze hebben allemaal aan de mythe gewerkt en geholpen bij het verbinden van passie over continenten en branches heen. Muziek en film als lijm voor het buitengewone. Van Passau tot New York en van L.A. tot Tokio. En sinds de Münchner Pinakothek der Moderne CAZAL en zijn invloed op de Amerikaanse Hip Hop-scene een eigen tentoonstelling wijdde, staat officieel vast: CAZAL is kunst.