AVA BRILLENGLAZEN VAN ESSILOR


Revolutionair: zo haal je nóg meer uit je ogen

Heb je ooit van een brilrecept gehoord? Nee, het gaat hier niet om een culinair hoogstandje dat wordt beschreven in veel te kleine lettertjes. Een brilrecept, ook wel brilvoorschrift genoemd, is een persoonsgebonden analyse die tot stand komt na nauwkeurig oogonderzoek. Zo kunnen wij bepalen welke glazen jouw zicht het best corrigeren. En alles kan tegenwoordig met bijna militaire precisie dankzij het glazenmerk Essilor, dat in vijf jaar tijd meer dan 100.000 (!) zichtwaardes in kaart heeft gebracht. En daar kun jij nu je voordeel mee doen.

Hogere precisie

Refractioneren, ofwel oogmeetkunde, is hogere wiskunde. Meten is weten en de wetenschap staat niet stil, verre van dat. Even de techniek in vogelvlucht: ons gezichtsvermogen en onze benodigde correctie worden gemeten in dioptrieën, dat is een eenheid van sterkte. Al decennia lang worden ogen gemeten tot op een kwart nauwkeurig. Op jouw brilvoorschrift heb je vast wel eens het volgende gezien: 0.25 dpt, 0.50 dpt, 0.75 dpt of gewoon 0.00 dpt.

Wellicht heb je daar weinig aandacht aan geschonken (‘Als mijn bril maar goed zit…’) en dat begrijpen wij als geen ander. Het is ons vak en het is aan ons om tot jouw hoogste zichtkwaliteit te komen.

Sta ons toe toch enige uitleg te geven: de genoemde getallen zijn de huidige correctienormen, maar deze beperken de precisie die brillenglazen op sterkte kunnen geven. Dit zal jouw zicht beïnvloeden omdat jouw ogen een veel hogere precisie kunnen waarnemen. Vergelijk het met het kopen van een broek of jurk in jouw maat, die redelijk goed past. Tussen redelijk goed en perfect zit een wezenlijk verschil. Na twee keer trek je die broek niet meer aan, nietwaar?

Scherpere brillenglazen

Maar nu is er een doorbraak in de ogenwereld. En daar is Essilor, wereldwijd marktleider in brillenglazen, verantwoordelijk voor. Het bedrijf deed vijf jaar wetenschappelijk onderzoek en analyseerde meer dan 100.000 zichtparameters. Het resultaat is niet minder dan een revolutionaire doorbraak in hoog-precisiezicht. Ze noemen het Advanced Vision Accuracy, maar wij mogen AVA zeggen. Dankzij deze nieuwe, buitengewoon nauwkeurige methode, kunnen we bij LUKX Optiekspecialisten in Haarlem nu jouw ogen meten tot op de honderdste dioptrie.

Wat je brilrecept ook is, je nieuwe brillenglazen worden gemaakt tot op 0,01 dioptrie. Er is geen sprake meer van ‘even naar boven afronden’. Een eerder betrouwbaar onderzoek heeft aangetoond dat 95% van de mensen een gevoeliger gezichtsvermogen heeft dan de huidige correctiestappen van 0,25 dioptrie corrigeren. Tel uit je winst: wij kunnen een zeer nauwkeurig en aanzienlijk preciezer oogonderzoek uitvoeren volgens het AVA-protocol en zo kunnen wij scherpere en comfortabelere brillenglazen leveren.

Niet overal verkrijgbaar

Om de brillenglazen met AVA-technologie in jouw brilmontuur te kunnen zetten hebben wij speciale oogmeetapparatuur aangeschaft. Wij meten al onze klanten met het nieuwe AVA-systeem. Met één druk op de knop laten we na het onderzoek het verschil zien tussen ‘standaard’ en AVA-oogmeting. Daarna mag je kiezen. Maar de uitslag kunnen we wel raden. Het zal je niet verbazen dat deze nauwkeurige manier van oogmeten ook speciale brillenglazen vereist die aansluiten op de geavanceerde techniek. Alleen het multifocale Varilux en het enkelvoudige Eyezen zijn compatibel met de nieuwe techniek.

Heb je altijd voor de beste kwaliteit brillenglazen gekozen? Dan scheelt het maar 10 euro per glas. De keuze is aan jou. Voor standaard brillenglazen ben je bij ons ook nog altijd aan het goede adres.

Maak gerust een afspraak, wij zijn geopend van dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.30 - 18.00 uur. Op zaterdag zijn we open tussen 9.00 - 17.00 uur.