• HAARLEM - Centrum
  • grote exclusieve collecties
  • unieke oogmeting op 1/100ste
  • online afspreken
HOME » BRILLENGLAZEN » AVA BRILLENGLAZEN van Essilor


ZOMERSE AANBIEDING

Als u bij ons een nieuwe complete bril aanschaft dan bieden wij u het volgende aan: Besluit u ter plekke om een tweede complete bril aan te schaffen dan is één glas gratis!! Het gratis glas is het goedkoopste glas van de 4.

  • Leesbril
  • Verte bril
  • Bureaubril
  • Sportbril
  • Eyezen bril
  • Varilux bril
  • Leuke tweede bril......

Meer weten? Kom naar de winkel.


Revolutionair: zo haalt u nóg meer uit uw ogen

Heeft u ooit van een brilrecept gehoord? Nee, het gaat hier niet om een culinair hoogstandje dat wordt beschreven in veel te kleine lettertjes. Een brilrecept, ook wel brilvoorschrift genoemd, is een persoonsgebonden analyse dat tot stand komt na nauwkeurig oogonderzoek. Zo kunnen wij bepalen welke glazen uw zicht het best corrigeren. En alles kan tegenwoordig met bijna militaire precisie dankzij het glazenmerk Essilor, dat in vijf jaar tijd meer dan 100.000 (!) zichtwaardes in kaart heeft gebracht. En daar kunt u nu uw voordeel mee doen.

Hogere precisie
Refractioneren, ofwel oogmeetkunde, is hogere wiskunde. Meten is weten en de wetenschap staat niet stil, verre van dat. Even de techniek in vogelvlucht: ons gezichtsvermogen en brillenglazen-op-sterkte worden gemeten in dioptrieën, dat is een eenheid van sterkte. Al decennia lang worden ogen gemeten tot op een kwart nauwkeurig. Op uw brilvoorschrift heeft u vast wel eens het volgende gezien: 0.25 dpt, 0.50 dpt, 0.75 dpt of gewoon 0.00 dpt.

Wellicht heeft u daar weinig aandacht aan geschonken (‘Als mijn bril maar goed zit…’) en dat begrijpen wij als geen ander. Het is ons vak en het is aan ons om tot uw hoogste zichtkwaliteit te komen.

Sta mij toe toch enige uitleg te geven. De genoemde getallen zijn de huidige correctienormen, maar deze beperken de precisie die brillenglazen op sterkte kunnen geven. Dit zal uw zicht beïnvloeden omdat uw ogen een veel hogere precisie kunnen waarnemen. Vergelijk het met het kopen van een broek of jurk in uw maat, die redelijk goed past. Tussen redelijk goed en perfect zit een wezenlijk verschil. Na twee keer trekt u die broek niet meer aan, nietwaar?

Scherpere brillenglazen
Maar nu is er een doorbraak in de ogenwereld. En daar is Essilor, wereldwijd marktleider van brillenglazen, verantwoordelijk voor. Het bedrijf deed vijf jaar wetenschappelijk onderzoek en analyseerde meer dan 100.000 zichtparameters. Het resultaat is niet minder dan een revolutionaire doorbraak in hoog-precisiezicht. Ze noemen het Advanced Vision Accuracy, maar wij mogen AVA zeggen. Dankzij deze nieuwe, buitengewoon nauwkeurige methode om uw ogen te meten, kunnen we bij LUKX Optiekspecialisten in Haarlem nu uw ogen meten tot op de honderdste dioptrie.

Wat uw brilrecept ook is, uw nieuwe brillenglazen worden gemaakt tot op 0,01 dioptrie. Er is geen sprake meer van ‘even naar boven afronden’. Een eerder betrouwbaar onderzoek heeft aangetoond dat 95% van de mensen een gevoeliger gezichtsvermogen heeft dan de huidige correctiestappen van 0,25 dioptrie corrigeert. Tel uit uw winst: wij kunnen een zeer nauwkeurig en aanzienlijk preciezer oogonderzoek uitvoeren volgens het AVA-protocol en zo kunnen wij scherpere en comfortabelere brillenglazen leveren.

Niet overal verkrijgbaar
Om de brillenglazen met AVA-technologie in uw brilmontuur te kunnen zetten hebben wij speciale oogmeetapparatuur aangeschaft. Wij meten al onze klanten met het nieuw AVA-systeem. Met één druk op de knop laten we na het onderzoek het verschil zien tussen ‘standaard’ en AVA-oogmeting. Daarna mag u kiezen. Maar de uitslag kunnen we wel raden. Het zal u niet verbazen dat deze nauwkeurige manier van oogmeting ook speciale brillenglazen vereist die aansluiten op de geavanceerde techniek. Alleen het multifocale Varilux en het enkelvoudige Eyezen zijn compatibel met de nieuwe techniek.

Heeft u altijd voor de beste kwaliteit brillenglazen gekozen? Dan scheelt het maar 10 euro per glas. De keuze is aan u. Voor standaard brillenglazen bent u bij ons ook nog altijd aan het goede adres.

Maak gerust een afspraak, wij zijn geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 9.30 - 18.00 uur. En zaterdag tussen 9.00 - 17.00 uur.