OPTIEKBLOG


In onze dagelijkse praktijk maken we van alles mee. We hebben een aantal van deze 'avonturen' uitgeschreven. Leuk om te lezen en wellicht herkenbaar. Linksom, rechtsom; als er iets is met uw ogen, lenzen of bril kom dan langs in onze winkel in hartje centrum Haarlem. We helpen u graag!


SLECHTE ZORG: JE IRRITEERT JE LENS

Is het vanwege de geringe grootte van contactlenzen dat veel dragers zo onverschillig zijn? Of zien ze het als tandenpoetsen: een noodzakelijk kwaad dat er nu eenmaal bij hoort.


LEESBRIL - HET OOG WIL OOK WAT

Veel mensen vinden het verschrikkelijk, een leesbril. Ze houden de menukaart liever zo ver mogelijk van zich af, dan dat ze overgaan op de veel comfortabele ‘leesondersteuning’.


OOGMETING ZONDER VERDOVING

‘Ja, dat is lastig’, mompelde ik. Toen keek ik hem streng aan. ‘Heb jij eigenlijk gedacht aan fixatie disparatie? Of is je iets bekend van eventuele macula degeneratie?’


KITESURFEN MET NACHTLENZEN

De lens verdwijnt in je ooghoek of raakt helemaal zoek. En daar zit je dan, op je plankje waar net twee voeten op passen, tussen de golfen je lens goed te doen.


EXCLUSIEVE, BIJZONDERE BRILMERKEN MAAR DAN ECHT!

En nu komt het er dus op aan: wat zijn wel bijzondere, exclusieve brilmerken die een bezoek aan onze winkel in Haarlem de moeite waard maken?


MULTIFOCAAL IS MENSENWERK

Jan is 47. Heeft nu twee weken een bril met multifocale glazen. “Ik dacht altijd: dat doe ik even, een bril kopen voor veraf en dichtbij. Maar nu weet ik dat het een wetenschap is en ik mag mezelf nu deskundige noemen.” Een goed geïnformeerde klant vertelt de waarheid over multifocale glazen.