OAKLEY

& RAY BAN

GESTOPT.


Ray Ban en Oakley vinden jullie niet meer bij ons. Geen zorgen, voor alles wat je eerder bij ons gekocht hebt, staan we natuurlijk nog steeds klaar.

 

OAKLEY - LUKX is géén standaard brillenwinkel met een aanbod voor iedereen; sinds onze oprichting in 1999 zijn we altijd op zoek geweest naar exclusieve merken. Toen we begonnen, was Oakley nergens in Haarlem te vinden. Ze vervaardigden, naast hun mainstream collectie, ook zeer bijzondere brillen van aluminium en titanium. Echter, na de overname van Oakley door Luxottica, werd de collectie steeds gewoner en overal verkrijgbaar.

Op dit moment beperkt de verkoop zich voor ons tot slechts drie modellen, en dat is eigenlijk al jaren zo. Het sportsegment, waar Oakley om bekend staat, verkopen wij al helemaal niet; dit wordt meer in sportzaken gezocht. Kortom, onze winkel is niet heel groot en Oakley nam behoorlijk wat ruimte in, dus hebben we besloten om volledig te stoppen met de verkoop van Oakley.

 

 

RAY BAN - Het zat er wel een beetje aan te komen dat we op een dag afscheid zouden nemen van Ray Ban. Het merk vind je letterlijk op elke straathoek. Luxottica, de leverancier, maakt het ons niet makkelijker met hun eigen winkels en prijsacties online.

Tuurlijk, Ray Ban is enorm populair en we verkochten ze best goed. Maar vernieuwing? Niet echt. Het draait vaak om een paar modellen die dan even in de spotlight staan. Wij werden meer een soort paskamer voor online shoppers. Daar voelen we ons net iets te goed voor. We besteden onze tijd en aandacht liever aan andere merken die net zo bijzonder zijn als wij.