SLECHTE ZORG: JE IRRITEERT JE LENS


Geloof het of niet, maar Ilona (34) maakt haar contactlenzen schoon met haar eigen spuug. Lenzen uit het doosje, lens op de top van de vinger, even likken en kláár. Dat er in speeksel elektrolyten en antistoffen zitten, wordt door haar voor lief genomen. Wat zou het ook? Het zijn haar ogen maar…

Het spreekt voor zich dat het niet verstandig is om zo gemakzuchtig om te gaan met zoiets belangrijks als je ogen. En niet alleen gemak zorgt voor problemen: ook (verkeerde) zuinigheid speelt een rol in de verwaarlozing van contactlenzen én ogen. Natuurlijk is het fijn dat ze bij de Etos en het Kruidvat van die lekkere grote flacons met vloeistof hebben (1+1 gratis!).

Op het internet is ook heel fijn spul te koop waar de heilzame werking echter nog steeds bewezen moet worden en je mist door online-shoppen ook het halfjaarlijkse bezoek aan de specialist die graag even in de poppetjes van je ogen kijkt.
Is het vanwege de geringe grootte van contactlenzen dat veel dragers zo onverschillig zijn? Of zien ze het als tandenpoetsen: een noodzakelijk kwaad dat er nu eenmaal bij hoort.

Wat zou het ook? Het zijn haar ogen maar…

 

En dan gebeurt het. Ilona haar ogen branden. En ze klaagt over de kwaliteit van de lenzen, die bij aankoop een zo prettig en scherp zicht leken te bieden. En o ja, ze moet de laatste tijd vaker huilen, terwijl de kerstspecial van All you need al lang achter de rug is en Fishermen’s Friend eet ze niet. Hoe kan dat nou? Wij hebben Ilona kunnen helpen. Alles weer mooi schoon en gecontroleerd met de middelen die er echt voor bedoeld zijn en het zien veel comfortabeler maken. Ilona blij? Was dat maar waar. Waarom ze 50 euro moest betalen voor deze zeer uitgebreide hersteloperatie… Ze was toch vaste klant?

Ogen worden onderschat. Zoveel is wel duidelijk. Aan ons uiterlijk geven we een fortuin uit bij H&M en de sportschool. Maar een bril kopen, waardoor de ogen ook eens de welverdiende rust krijgen en de lenzen in de beste lensvloeistof kunnen reinigen, is vaak teveel gevraagd.

Verdienen de twee mooiste zintuigen die we hebben niet meer? Waarom nemen mensen als Ilona hun ogen zo weinig serieus? Hoe doe jij dat? Laat jij de gezondheid van je ogen in combinatie met je contactlenzen geregeld controleren? Doe jij aan preventieve zorg bij een erkende contactlensspecialist of wacht je tot klachten zich openbaren?

Of ben je écht een vaste klant en kom je minimaal jaarlijks langs om de gezondheid van je ogen i.c.m. met je lenzen op topniveau te houden?

De specialisten van LUKX zien je graag. Wij hebben het beste met jouw ogen voor en laten je de juiste lenzen dragen voor een eerlijke prijs. Kom dus gerust langs. Jouw ogen zullen je oneindig dankbaar zijn.

Ons controletarief is 25 euro mits je minimaal 1x per jaar langs komt. Wacht je langer dan rekenen we 50 euro.