LUKX Optiekspecialisten nieuws

Sportbril op (of zonder) sterkte

DvD - 28-02-2018 @ 09:20

Een goede sportbril is belangrijk. We laten 2 ervaringsdeskundigen aan het woord.

EEN GOEDE FIETSBRIL OP STERKTE

Bekijk het filmpje waarin Thomas het belang uitlegt van een goede fietsbril. Een goede fietsbril beschermt, laat je scherper en contrastrijker zien. Zorgt dat de wind uit je ogen blijft en zit bovendien comfortabel. LUKX heeft in Haarlem en Heemstede de collectie van Oakley en in Bloemendaal verkopen wij het sportbrillen van het merk Adidas.
HARDLOPEN GAAT SOEPELER MET EEN GOEDE LOOPBRIL

‘Ik heb nu een heerlijke sportbril met heel fijne glazen’

“Mijn dochter zit in een voetbalteam waarvan ik de coach ben. Ik raakte een keer in gesprek met de moeder van een van de meiden, van wie de man een optiekzaak heeft. Het ging over hardlopen en brillen. Ik vertelde dat ik het lastig vond om met een gewone bril door de bossen te ploegen. Dat ding tipt door de schokbelasting op je neus en als het waait, komen er tranen waardoor je minder goed diepte kunt inschatten. Je moet als hardloper goed de ondergrond waarop je loopt kunnen zien, anders weet je niet op welke momenten je gaat landen. Bovendien geven die tranen onrust. Afijn, ik legde op die zaterdagochtend mijn frustraties als hardloper even bij haar in de week.“Je moet eens bij mijn man langsgaan”, zei die moeder glimlachend. Dat heb ik inderdaad gedaan. Al snel bleek dat ze in die winkel een enorme keuze hadden aan sportbrillen. En dan heb ik het niet over die plastic dingetjes die je in de sportzaak koopt, maar prachtige brillen op sterkte. Ik kon heel minutieus kiezen voor een bril die goed op mijn hoofd paste, want dat is erg belangrijk. Hij moet prettig en rustig zitten. Vervolgens kreeg ik een goede oogmeting. Ik werd echt heel goed geholpen, niet formeel. En ik kreeg goede adviezen.

Wat ik frappant vond: ze zeiden dat de waarden van mijn glazen niet overeenkwamen met mijn oogafwijking. Terwijl ik die glazen pas negen maanden had! Bij de vorige meeting was dus duidelijk iets mis gegaan. Ik heb nu een heerlijke sportbril van Adidas met heel fijne glazen. Nee, ik ben er niet harder van gaan lopen. Vroeger deed ik mee op het NK op de 800 meter en liep ik de halve marathon onder de 1 uur en 35 minuten. Dat lukt niet meer. Maar ja, toen trainde ik meer. Tegenwoordig loop ik vooral omdat ik het lekker vind. En dat plezier is veel groter geworden nu ik alles weer duidelijk zie.”

Jan de Ruiter (49)
Productmanager bij een uitgever en  hardloper

Home | Oogzorg | Webshop | Etalage | Winkels

1_store4_lukx.gif

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagentje.

Verder shoppen Afrekenen