LUKX Optiekspecialisten nieuws

WK Kite voor junioren

Arjan - 15-04-2016 @ 08:53

Vragend naar zijn belevenissen op het WK kiten voor junioren schreef kitedude Stijn Mul het volgende - to the point - verslag.

Dag 1 Dinsdag
We, Pippa, Sandra en ik, komen aan in Marseille en vanaf daar hebben we een auto gehuurd en rijden we naar Saint Pierre La Mer. Na twee uur rijden komen we aan bij ons appartementen complex en kijken we bij de spot waar gekite wordt. Eerst onze boards in elkaar schroeven en daarna varen tot de zon onder gaat.

Dag 2 Woensdag
Ik word wakker en kijk uit mijn raam naar de zee en daarboven, strakblauwe lucht met een mooi windje rond de 25 knopen. Lekker ontbijten en naar het strand. Ik ontmoet daar nieuwe vrienden uit Nederland en België, Lars ook een teamrider van Slingshot, waar ik de rest van de week mee ben opgetrokken, en lekker varen. Aan het einde van de dag nog een sessie met de opkomende pro’s van de wereld. Er wordt bekend gemaakt hoe de competitie in elkaar zit en wanneer ik moet varen. Ik hoef vrijdag pas.

Dag 3 Donderdag
Deze dag begint hetzelfde als de vorige dag namelijk, weer een blauwe hemel en een nog dikkere wind dan de vorige dag… Vandaag varen de meisjes en jongens tot en met 13 jaar.

Dag 4 Vrijdag
’s Ochtends doe ik m’n nachtlenzen uit en ik weet zeker dat ik de wedstrijdvlaggen scherp zie vandaag! Het waait minstens windkracht 7-8 en ik vaar met mijn kleinste kite. Ik doe veel tricks, de wind is erg vlagerig daardoor kan ik niet mijn moeilijkste trick eruit gooien. De uitslag is heel spannend, ik ga net niet door naar de volgende ronde… Ik vind het heel vet dat ik heb meegedaan, hopelijk kan ik een keer terug komen en mijn prestatie verbeteren.

Dag 5 Zaterdag
Finals day, vandaag worden alle finale heats gevaren. Eerst een trainingssessie en oefenen op de backmobe. Vanavond met alle kiters het dorpje in.

Dag 6 Zondag
Vandaag is de prijsuitreiking, Pippa en Lars, Ned en Bel, eindigen allebei op de derde plaats, ze hebben allebei de finale met de LUKX kite gevaren.

Dag 7 Maandag
Spullen inpakken en terug naar Nederland

pipa-en-stijn.jpg

WEBSHOP | NIEUWS | PAS ONLINE BRILLEN | RECEPTEN | ETALAGES | WINKELS

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagentje.

Verder shoppen Afrekenen