• HAARLEM - Centrum
 • grote exclusieve collecties
 • unieke oogmeting op 1/100ste
 • online afspreken
 • uitgebreide webshop

LUKX OPTIEKSPECIALISTEN

staat voor het beste wat de optiek te bieden heeft. De mooiste montuur- en zonnebrilmerken. Gediplomeerde en ervaren vakmensen. De meest hoogwaardige brillenglazen en oogzorg. Bekijk onze zeer uitgebreide website en ontdek wat we allemaal voor je kunnen doen. Je kunt direct een afspraak inplannen. Tot snel bij LUKX in Haarlem.De term ‘gepolariseerde glazen’ heb je vast wel eens voorbij zien komen. Maar wat houdt dat in? En is het noodzakelijk om een bril met dit glas te hebben? Glazen met een polarisatiefilter nemen vervelende schitteringen weg. Denk maar aan het reflecterende zonlicht dat op het water schijnt, of op een ondergrond zoals lak of glas. Een zonnebril met gepolariseerde glazen geeft rust aan uw ogen.


Zijn polariserende glazen nodig?
Een zonnebril is niet alleen een modeaccessoire, maar beschermt jouw ogen ook tegen de zon. Een goede zonnebril met een UV-filter is dan ook een must om schade door de zon aan je ogen te voorkomen. Een UV-filter is iets anders dan een polarisatiefilter. Gepolariseerde glazen nemen de horizontale schitteringen van het licht weg. Denk maar aan de schittering die te zien is bij de weerkaatsing van de zon op een nat wegdek, of de zon die op de piste schijnt tijdens de wintersport. Die schittering wordt door gepolariseerde glazen gefilterd, waardoor je een prettiger en beter zicht hebt.Voordelen gepolariseerd glas

 • Minder schittering
 • 100% UVA en UVB bescherming voor de ogen
 • Hoger contrast
 • Duidelijkere kleurwaarneming
 • Duidelijker gezichtsveld
 • Rust aan de ogen
 • Op sterkte te maken, ook multifocaal!

 

Wanneer kiezen voor een gepolariseerde zonnebril?
Voor mensen die vaak op weg zijn, watersport beoefenen of op wintersport gaan is een gepolariseerde zonnebril geen overbodige luxe. Zo heeft een visser met een gepolariseerde zonnebril geen last van de schittering van het zonlicht op het water, maar ziet hij zelfs de vissen beter zwemmen door het duidelijke contrast. Op de weg voelt een polariserende zonnebril veiliger en comfortabel omdat je niet wordt verblind door de zon. Ook tijdens het skiën of snowboarden is een bril met gepolariseerd glas erg handig. Het geeft rust aan je ogen omdat je geen last hebt van de weerkaatsing van de zon op de sneeuw.

Nadelen polariserend filter
Gepolariseerde glazen zijn iets duurder dan standaard zonnebrilglazen. Maar bedenk dan wat je ogen u waard zijn. Het comfort dat je ervaart is de prijs meer dan waard. Nog een (klein) nadeel is dat sommige producten al een polariserende functie hebben. Denk aan het beeldscherm van je smartphone, laptop of navigatiescherm. Wanneer je deze met een gepolariseerde zonnebril bekijkt is het wat dubbelop, waardoor het beeld wat te donker wordt.

Brillenmerken met veel keuze in gepolariseerd zijn:


Bestel in onze webshop de gepolariseerde zonnebrillen van DITA Lancier.  DITA is sponsor van de Aston Martin Red Bull Racing Formule 1 team van Max Verstappen. De brillen liever in het echt proberen? Kom naar Haarlem, daar hebben we de brillen in de winkel. Zeker weten of de bril op voorraad is? Stuur een mail naar klantenservice@lukx., we reageren -op werkdagen- zeer snel.

DE LENZEN VAN DITA LANCIER:

LANCIER SEA = volledig gepolariseerd.

LANCIER LAND = half gepolariseerd.

LANCIER AIR = niet gepolariseerd

 


DITA LANCIER POLARIZED


OAKLEY POLARIZED

OAKLEY heeft een enorme grote collectie Polarized brillen. In onze winkel zijn deze versies ook ruim voorradig. Kom gezellig naar onze winkel in Haarlem.


RAY BAN POLARIZED

RAY BAN heeft een enorm grote collectie Polarized zonnebrillen. In onze winkel zijn deze versies ook ruim voorradig. Kom gezellig naar onze winkel in Haarlem.


SERENGETI POLARIZED

Dit is misschien wel de beste zonnebril ter wereld!

De photochromic technologie is speciaal ontwikkeld voor goed zicht tijdens het autorijden, want de glazen beschermen de ogen wanneer er plotseling scherp licht in schijnt. De gepolariseerde lenzen van de Serengeti zonnebrillen zorgen bovendien voor extra contrast en definitie, precies wat chauffeurs nodig hebben. Niet voor niets is Serengeti de officiële sponsor van het Aston Martin Jota Sport race team. Serengeti staat bekend om de klassieke, tijdloze uitstraling van de monturen. LUKX Haarlem levert jouw Serengeti ook op sterkte met de originele Serengeti brillenglazen.